欢迎访问内蒙古农业大学材料科学与艺术设计学院。今天是:
图片滚动 您当前所在的位置: 首页 >> 正文

张庙科普健身广场 Zhangmiao Exercise Park

添加时间:2013-03-13 15:57:57 来源:环艺教研室作者:管理员 浏览次数:[]

张庙科普健身广场的设计代表了我们的一种城市更新态度,通过市民的自发活力塑造城市空间的形态,步道、广场舞平台、交流区与绿化相融共生。整个设计在“景观都市主义”理论的指导下,运用景观系统打造城市转角空间,塑造了一个结合跑道、广场、绿化景观的生态系统。

The design of Zhangmiao Exercise Park shows our attitude towards the city. Through the self-generating energy, it shapes the form of urban space. The design is under the guidance of Landscape Urbanism. With the combination of runway, square and landscape, an ecological system is built at the corner space of the city.

\

原有的这个街道转角虽然提供了最基本的市民活动可能,但并未给整个区域提供公共活动的更多选择。我们在整个绿地设计的过程中结合原有的功能需求,提供城市活力空间,重新整合整个绿地的空间与城市功能需求,提供不同视角的城市绿地改造可能。 风力和太阳能的使用提供了整个场地的夜间光源供给;立体化的草坡植被创造了不同尺度的空间可能性;结合科普宣传的廊道空间又成为市民遮阴避暑的活动空间;而塑胶铺设的市民健身步道更是成为了整个地区最为热闹的夜间休憩活动场所。城市空间的民主性、公民性和公共性在这小小的街角得到了充分的体现。

The street corner was only filled and leveled up to meet the basic requirement of the citizens, but did not provide more choice of public activities to the whole area. Through the process of design, we not only consider the functional requirement, but also integrate the urban dynamic element into it. The application of wind and solar energy provides the night lighting. The vertical grass vegetation creates different scales of spatial possibility. The corridor space combine with the publicity function, becomes a sheltering space for citizens. The jogging path, which is paved with plastic cement, even becomes the liveliest space in the whole area for people taking a rest (hanging out) at night. The democratic, civic and public property of the modern city space is fully represented in this street corner.

学院简介 | 办公电话 | 学院方位图
设为首页  |  加入收藏
Copyright@ 2011 All Rights Reserved 内蒙古农业大学材料科学与艺术设计学院 版权所有
地址:内蒙古呼和浩特市昭乌达路306号  院办:0471-4309211 学办:0471-4309204